KAHRAMANMARAŞ / EKİNÖZÜ - Ekinözü Şehit Öğretmen Nurettin Arslan Ortaokulu

Ara

Okulumuzda 6. 7. ve 8. Sınıf öğrencilerimiz arasında bilgi yarışması düzenlendi.

K.maraş Değerler Eğitimi Projesi(KADEP) kapsamında;

6/B Sınıfı öğrencilerimiz tarafından organize edilen PAYLAŞMA etkinliği düzenlendi.

Etkinliği hazırlayan öğrecilerimize ve etkinliğe katılan öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okul temsilcisi seçimi için ortaokul sınıflarımızda öncelikli olarak aday seçimi yapıldı. Seçilen aday adaylarımız 5-A Ahmet Can ÜZÜM, 6-A Alihan TUĞRUL, 6-B Ayşegül GÜZEL, 7-A Cuma DOĞAN, 8-A Beyza UYKUN; okul temsilcisi olabilmek için sınıfları gezerek, seçilmeleri halinde yapacakları icraatları öğrencilere anlattı. İlkokul ve ortaokul öğrencilerimiz 03.11.2017 tarihinde öğle arasında sandık başına giderek istedikleri temsilci adayına oylarını verdiler. Tüm öğrencilerin oy kullanmasının ardından Okul Müdürü Vahap AKDERE ve Müdür Yardımcısı Ömer EREN tarafından sayım yapıldı. En çok oy ala 8. Sınıf öğrencimiz Beyza UYKUN okul temsilcimiz oldu.

Okul temsilcimiz Sn. Bayza UYKUN´u tebrik eder, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında kendisine başarılarının artarak devam etmesini dileriz.

Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin karne heyecanı

Nis

8. Sınıf Öğrencilerimize yönelik meslek tanıtım günü düzenlendi. Öğrencimizin ilgi ve isteklerine yönelik olarak Ekinözü Devlet Hastanesi doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarımız tarafından meslek tanıtımları yapıldı.

Mrt

7/A Sınıfı Öğrencilerimiz, Teknoloji ve Tasarım Dersi kapsamında Çanakkale Savaşı Sergisi düzenledi. Hazırlanan Çanakkale Savaşı Sergisi 7/A sınıfında tüm öğretmen ve öğrencilerin ziyaretine sunuldu. Çanakkale Savaşı ve yaşanan hadiseler bir kez daha hafızalarımızda tazelendi.

Çanakkale Şehitlerimize Allah Rahmet Diliyoruz. Bizlere de onlara layık bir evlat olabilmeyi ve Şehitlerimize layık nesiller yetiştirebilmeyi nasip eylesin.

Ara

Fatih Projesi Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni Kazim Kuzal ve okulumuzun Hizmetli Memuru Recep Çakır tarafından FP Kabinet, Etkileşimli Tahtaları ve alt yapı temizliği yapıldı.

Kas

İdareci ve öğretmenlerimiz tarafından TEOG öncesi anlamlı veli ziyareti gerçekleştirildi.

Başta 8. Sınıf Öğrencilerimiz olmak üzere imkanlar dahilinde veli ziyareti yapıldı. TEOG öncesi velilerle görüşüldü ve önemli hatırlatmalarda bulundu. Ziyarette bulunulan öğrenciler hakkında bilgi verildi, bilgi alışverişinde bulunuldu.

Kas

Öğrencilerimizin şeker hastalığına karşı bilinçlenmesi için Müdür Yard. Murat ASLAN, Bilişim Teknoloji Öğretmeni Kazim Kuzal, Teknoloji ve Tasarım Öğrt. Yasin IŞIK tarafından Diyabet Eğitimi verildi, konuyla ilgili öğrencilere etkinlik yaptırıldı.

Kas

8. Sınıf Öğrencileri için il genelinde düzenlenen TEOG deneme sınavı yapıldı. Saat 09.00 a başlayan deneme sınavı 13.30 da tamamlanmıştır.

Kas

Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Ülgen ÇİMEN rehberliğinde; öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katkıları ve katılımlarıyla 10 Kasım ATatürk´ü Anma Programı düzenlendi.

Kas

Anasınıfı öğrencilerimizin Şekiller konusunu daha iyi kavramaları için Fatih Projesi Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni Kazim KUZAL´ın rehberliğinde sınıf öğretmeni Hatice KAPLAN tarafından akıllı tahta üzerinde sınıf içi uygulama yapıldı. Anasınıfı öğrencilerimizin sınıf içi uygulama esnasında akıllı tahta ile etkileşime geçerek ve farklı duyulara hitap edilmesi sağlanarak öğrenci bazlı öğrenme ortamı sağlanmıştır. Anasınıfı öğrencilerimiz ilgiyle etkinliklere katılarak Şekiller konusunu eğlenerek öğrenmişlerdir.

Anasınıfından 8. Sınıfa kadar farklı sınıf ve derslerde öğretmen ve öğrencilerimizin Fatih Projesi kapsamında okulumuza kurulumu tamamlanan Bilişim Teknolojilerini derslerimizde daha aktif hale getirmek amacıyla sınıf içi uyugulama eğitimleri yürütülmektedir.

Kas

Okulumuz Öğrenci Telsilcisi seçimi için öğrencilerimiz sandık başına gitti. Öğrenci Tesilcisi adayları seçimi kazanabilmek için arkadaşlarıyla görüştü, kendini tanıttı ve kendilerine oy istedi. Seçim sonucunda  7/A Sınıfından Ercan BAKAR; en çok oyu alarak okulumuz Öğrenci Temsilcisi olarak seçilmiştir.

Öğrencimiz Ercan BAKAR´a görevini layıkıyla yerine getirmesi temennisiyle yeni görevinde başarılar dileriz.

Kas

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı . Dönem veli toplantısı yapıldı.

Toplantıda Görüşülen Gündem Maddeleri;

1- Okulun kalorifer sorununun görüşülmesi

2- Oyun parkının zeminin durumunun görüşülmesi

3- Okul bahçesinin zeminin görüşülmesi

4-Okul aile birliğinin oluşturulması

5- 8. Sınıf öğrencilerimizin gireceği TEOG Sınavı hakkında bilgilendirme

6- Fatih Projesi ve EBA(Eğitim Bilişim Ağı) hakkında bilgi verilmesi

...

gibi konularında toplu görüşüldükten sonra Okul Aile Birliği Başkanı ve üyelerinin seçimi yapılmıştır. Toplantının ardından velilerimiz sınıf rehber öğretmenleri ve branş öğretmenleriyle görüşerek velisi oldukları öğrenciler hakkında bilgi almış ve toplantı sona ermiştir.

Velilerimize toplantıya iştiraklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Enerji SA tarafından öğrencilerimize okul çantası dağıtıldı.

Kendilerilerine bu güzel düşüncelerinden dolayı teşekkür ederiz.